Annons
Nyheter

Weland Stål in på Lassalyckan

Hyresgästen som driver Sporthotellet i Ulricehamn flyttar ut. Istället tar nye ägaren Weland Stål AB över fastigheten.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2011
Affären är klar. Bengt-Olof Foss, vd för kommunens fastighetsbolag och Jens Helgesson, Weland Stål AB har skrivit under köpeavtalet som innebär att Weland tar över Sanatorieskogen 1:38 i Ulricehamn.
Affären är klar. Bengt-Olof Foss, vd för kommunens fastighetsbolag och Jens Helgesson, Weland Stål AB har skrivit under köpeavtalet som innebär att Weland tar över Sanatorieskogen 1:38 i Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Weland Stål AB köper fastigheten för 2 750 000 kronor. Säljare är kommunens fastighetsbolag Ulricehamns fastighet och service AB (Ufsab). Ett köpeavtal är undertecknat och nu blir det kommunfullmäktige som får avgöra om försäljningen ska godkännas.

Därmed är den utdragna och omdiskuterade processen med att sälja fastigheten över. Weland Stål AB flyttar in 1 april och har planer på att bygga ut anläggningen. Framför allt ska det bli en kraftigt utökad kapacitet till att ta emot boende.

Annons

– Detaljerna vill vi vänta med, säger Jens Helgesson, ansvarig för bland annat fastighetsfrågor vid Weland Stål AB. Först vill vi se vilken efterfrågan som finns. Byggstart blir sannolikt våren 2012.

– Men klart är att vi kommer att öka kapaciteten vad gäller antal bäddar. Vid skidcenter i Ulricehamn, som vi driver, får vi ofta höra från besökare att det saknas övernattningsmöjligheter i Ulricehamn.

Det var främst detta som fick Weland Stål AB att gå in som intressent då fastigheten lades ut till försäljning. Men Jens Helgesson pekar även på andra orsaker.

- Den investering som nu görs vid Lassalyckan betyder att området är attraktivt. Vi ser att det kommer att finnas ett utökat behov av boende året runt i kommunen, både för turister och andra besökare.

Enligt Jens Helgesson kommer Weland Stål AB att investera betydligt mer än vad man betalar för själva fastigheten. Idag finns 36 bäddar i anläggningen. Inriktningen är att 100-120 bäddar ska finnas, när utbyggnaden är klar.

Hur restaurangverksamheten ska utformas kommer också att avgöras framöver.

– Om den blir lika omfattande som i dag är osäkert, men någon form av restaurang ska finnas.

Något nöjesutbud liknande det som i dag erbjuds inom ramen för Sporthotellets verksamhet kommer det däremot inte att bli, tror Jens Helgesson.

Sventagården i Ulricehamn kommer att svara för driften då verksamheten i anläggningen kommit i gång. Redan i dag driver Sventagården skiduthyrningen vid Ulricehamns skidcenter.

Bengt-Olof Foss, vd för Ufsab, är nöjd över att försäljningen nu äntligen är klar.

Annons

- Förhoppningen är detta ska bidra till att utveckla området, främst då vad gäller en utökad kapacitet att ta emot besökare, säger han.

Vad var avgörande då ni bestämde vem som skulle få köpa?

– Vi ville ha en köpare med muskler. Tidigare erfarenheter av Welands engagemang i Ulricehamn visar att de är långsiktiga i sina satsningar.

Och köpeskillingen?

– Priset har spelat roll. Men även möjligheterna att utveckla området har vägts in i vårt beslut.

– Jag har hela tiden varit trygg i förvissningen att det skulle lösa sig. Det tråkiga är att försäljningen, utan vår förskyllan, dragit ut på tiden.

Våren 2005 gick Sporthotellet AB in som arrendator i fastigheten Sanatorieskogen 1:38. Boende, konferens, restaurang samt musikarrangemang har sedan dess erbjudits vid anläggningen.

Sommaren 2008 sade arrendatorn upp hyreskontraktet.

Ufsabs styrelse beslutade i slutet av 2009 att sälja fastigheten. Uppdraget gick till bolagets vd Bengt-Olof Foss, som efter diskussion med Svenska mäklarförbundet gav uppdraget till Forsbergs mäklarbyrå i Skövde.

Av drygt 10 intressenter som hörde av sig, lämnade cirka hälften bud eller formella intresseanmälningar på fastigheten. Efter en gallring återstod tre spekulanter. En av dessa var den nuvarande arrendatorn.

I samråd med mäklare beslutades att erbjuda Weland AB att köpa.

Tillträde är satt till den 1 april. Nuvarande hyresgäst ska vara avflyttad senast 31 mars.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons