Annons
Nyheter

Visst blir det pengar till banvallen

Gupp och sprickor i beläggningen på banvallarna runt Ulricehamn ska åtgärdas. Det har kommunens beredande utskott beslutat i veckan.
Nyheter • Publicerad 27 september 2014

UT skrev i torsdags om förslaget att inte ta pengar ur årets kassa till upprustning av banvallarna runt Ulricehamn. I alla fall var det förslaget från kommunens ekonomichef.

– Det var en konstig motivering i avslaget. Min reaktion var direkt att vi måste hålla banvallarna i gott skick, säger Mattias Josefsson (S).

Annons

I veckan har ett beslut tagits som går i den riktning som Josefsson pekar ut. Kommunalrådet Lars Holmin förklarar.

– Det beredande utskottet, som bereder ärenden åt kommunstyrelsen, kan ta beslut om investeringar upp till en nivå om 500 000 kronor och det är just vad vi har gjort när det gäller banvallarna. Beslutet togs i veckan och vi avsätter en halv miljon kronor till miljö- och samhällsbyggnad att använda till att förbättra kvaliteten.

Lars Holmin och Mattias Josefsson säger båda att just banvallarna är ett återkommande ämne när invånarna hör av sig till kommunen med synpunkter.

– Vi märker att det är en angelägen fråga som dyker upp titt som tätt. Många har synpunkter på sprickor och hål i asfalten och det är ju en säkerhetsrisk. När det gäller sly och växtlighet runtom banvallen så är det både en säkerhetsgrej och en vilja att det ska snyggt och välskött ut, säger Holmin.

När det gäller ett eventuellt utökat driftsbidrag för skötsel av banvallarna så är det en fråga för framtiden.

– Den kan vi inte ta nu. Sådant måste med i budgetarbetet inför 2015, säger Lars Holmin.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons