Annons
Nyheter

Vindbruksplanen försenas

Det blir inget beslut om vindbruksplan i vår. Den styrande minoriteten vill förlänga tiden med ett år för att ge medborgarna ytterligare möjlighet att yttra sig.
Nyheter • Publicerad 19 april 2013

Arbetet med en ny vindbruksplan för Ulricehamns kommun har pågått i flera år. Nu under våren var det tänkt att ett färdigt förslag till plan skulle tas upp till beslut.

Då meddelar den styrande minoritetsalliansen att man vill skjuta på beslutet.

Annons

– För många är detta en väldigt viktig fråga, dessutom av strategisk art. Till detta kommer att förutsättningarna har ändrats. Inte minst genom att energimyndighetens angett nya förutsättningar, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Holmin (M).

– Mot den bakgrunden tycker vi det är lämpligt att medborgarna får ytterligare en möjlighet att vara delaktiga i det slutliga förslaget, säger han.

Förslaget är därför att arbetet med vindbruksplanen läggs in som ett tilläggsuppdrag för den tillfälliga fullmäktigeberedning som har i uppdrag att ta fram förslag till ny översiktsplan. Som en konsekvens av detta förlängs tiden för att överlämna detta förslag till juni 2014.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons