Nyheter

Vind i seglen på Vattnets dag

Det blåste friska vindar under lördagsförmiddagen då Vattnets dag anordnades vid Åsunden och Bryggan.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2011
Johnny Söderlund har byggt modellen av Gunhild som just nu håller på att renoveras. Kenneth Johansson håller på med den riktiga Gunhild. FOTO: Anette Westerlund
Johnny Söderlund har byggt modellen av Gunhild som just nu håller på att renoveras. Kenneth Johansson håller på med den riktiga Gunhild. FOTO: Anette WesterlundFoto: Anette Westerlund

Den soliga och varma lördagen hade lockat ut flera båtintresserade till Brygganområdet. På plats fanns en förening som ställde ut glasfiberklassiker. En av dem var Anders Ottéus från Borås med sin båt Sweet Marilyn:

– Vi är ett 10-tal entusiaster som har båtar från 1950- och 1960-talet, som visar upp oss här idag, säger han.

Hans egen båt låg i en vassrugg när han hittade den och bestämde sig för att göra i ordning den.

– Om det inte fanns entusiaster skulle det inte finnas sådana här båtar. För mig är min båt en klassiker och vi använder den som bruksbåt.

Man kunde också prova på att paddla kanot och kajak, eller segla med Ulricehamns segelsällskap.

Johnny Söderlund och Kenneth Johansson hade en monter om båten Gunhild som nu åter ligger i Åsunden.

– Kenneth, som sköter den största delen av renoveringen, visar upp bilder från sitt arbete. Jag har skrivit några böcker om kapten Olle som körde Gunhild, säger Johnny Söderlund.

Conny Svensson från Fristad visade upp sin lilla ångslup S/S Ninna. För tio kronor kunde man få provåka.

– Den är ett nybygge som blev klar 1997. Skrovet är estländskt och jag har byggt på taket och byggt maskineriet från noll.

Skene järn visade båtar och kommunpolitiker fanns på plats och visade upp sig.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.