Annons
Nyheter

Villkorlig dom för stolskast

En man i 20-årsåldern döms till villkorlig dom och samhällstjänst i femtio timmar efter att ha kastat en stol på en polis.
Nyheter • Publicerad 17 september 2014

Händelsen skedde förra sommaren. Två poliser hade tillkallats eftersom mannen var så berusad. Poliserna har beskrivit det som att mannens humör svängde under tiden de var på platsen. Vid ett tillfälle reste sig mannen plötsligt, tog tag i den plaststol som han satt på och kastade denna på en av poliserna som stod cirka tre meter bort.

Stolen träffade i huvudhöjd men polisen höll upp sina armar som skydd.

Annons

Efter händelsen tog de med mannen till polisstationen i Borås.

Mannen har sagt att han inte minns så mycket av händelsen. Men han ifrågasätter inte att polisernas berättelse är riktig.

Tingsrätten anser det bevisat att mannen kastade stolen mot polisen och att han samtidigt var medveten om att det var en polis. Därför ska han dömas för våld mot tjänsteman.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons