Annons
Nyheter

Vill ha öppet oftare i Ungdomens hus

Intresset ökar för generösare öppettider i Ungdomens hus i Ulricehamn. Det skriver några av de flitigaste besökarna vid Ungdomens hus i ett medborgarförslag till kommunen.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2014

Enligt medborgarförslaget har intresset för att besöka huset och delta i verksamheten ökat. För att svara upp mot det behövs mer resurser.

Därmed skulle öppettiderna kunna utökas till helger.

Annons

”Eftersom vi har ungdomar i huset som studerar och arbetar på vardagarna önskar vi ha öppet på helger då de flesta är lediga och kan besöka Ungdomens hus oftare än på vardagseftermiddagar”, heter det i förslaget.

Cirka 20 personer har skrivit under medborgarförslaget. De uttrycker sin tacksamhet över att ha fått behålla huset (som hotades med nedläggning för något år sedan). Därför vill man ge alla ungdomar i Ulricehamn chansen att besöka Ungdomens hus både på vardagar och helger.

Samtidigt skriver de att man ser en satsning på Ungdomens hus som en rättvisefråga. För idrottsintresserade finns Lassalyckan. Mot den bakgrunden bör det även satsas på de ungdomar inte är intresserade av sport utan av annat, anser de som skrivit medborgarförslaget.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons