Annons
Nyheter

Vill förbättra skolresultat genom minskat skolk

Socialdemokraterna i Ulricehamns kom-mun vill hitta nya sätt för att få upp resultaten i kommunens skolor.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2014
Inga-Kersti Skarland.
Inga-Kersti Skarland.Foto: Anders Rosenberg

Bakgrunden till motionen, som lämnats till kommunfullmäktige, är den uppmärksammade Pisa-rapporten tidigare i år. I den utmärkte sig Sverige negativt med sjunkande resultat hos eleverna jämfört med tidigare år

Det är detta som Socialdemokraterna i Ulricehamns kommun vill göra något åt, på det lokala planet i kommunens skolor.

Annons

Visserligen har satsningar redan gjorts, konstaterar Inga-Kersti Skarland, gruppledare för Socialdemokraterna i Ulricehamns kommun.

– Exempelvis har fler lärartjänster införts vid vissa skolor, med elever med behov av särskilt stöd. Men detta räcker uppenbarligen inte. Mer krävs för att få till bättre resultat, säger hon.

Särskilt är det i de högre årskurserna i grundskolan som problemen med försämrade resultat märks.

– Visserligen är detta något som skolan redan arbetar med. Men det verkar som om det inte räcker. Därför föreslår vi en plan med både förebyggande åtgärder men också möjlighet till konkreta insatser mot skolk, säger Inga-Kersti Skarland.

– Samtidigt handlar detta om attityder till inlärning och skolarbeta. Här ligger även att ansvar på vårdnadshavarna. Därför vill vi ha en policy för ökad dialog mellan skolan och vårdnadshavarna kring dessa frågor.

– Jag tror det är oerhört viktigt att de involveras. Inställningen till skola och lärande spelar roll för hur eleverna fungerar i skolan.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons