Nyheter

Vill bygga tre vindkraftverk

Ett företag i Falköping söker bygglov för att sätta upp tre vindkraftverk utanför Timmele.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2010
Så här kan det komma att se ut, om vindkraftverken byggs. Fotomontage: Carl-Magnus Redovisning & Konsult
Så här kan det komma att se ut, om vindkraftverken byggs. Fotomontage: Carl-Magnus Redovisning & KonsultFoto: Carl-Magnus Redovisning & Konsult

I samarbete med markägarna vill företagaren i ett första steg sätta upp två vindkraft i skogsmark utanför samhället. Ansökan kommer att utökas med ytterligare ett kraftverk.

De planerade vindkraftverken har en effekt på två-tre megawatt vardera och en totalhöjd på 150 meter, inklusive rotorblad.

Den föreslagna placeringen ligger omringad av ett område som Energimyndigheten pekat ut som riksintresse för vindbruk. Och enligt den sökande finns det goda förutsättningar för vindbruk i området.

De föreslagna vindkraftverken beräknas kunna producera 5,5 kilowattimmar per styck och år. Det motsvarar årlig hushållsel till cirka 1 000 hushåll. Enligt ansökan skulle det i sin tur bidra till ett minskat koldioxidutsläpp till atmosfären med 4 700 toner per år.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.