Annons
Nyheter

”Vi vill ha en kassa till” Bioansvarige delar kritiken

Magnus Blomberg, som ansvarar för biografen Folkan i Ulricehamn, har full förståelse för biopublikens frustration över de långa köerna till vissa filmvisningar.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2011

– Vi är lika irriterade som biobesökarna. Vi vill inget hellre än ha en kassa till. Men ägarna i Stockholms säger nej, säger han.

Magnus Blomberg berättar att det har varit problem att klara publiktrycket vid ett flertal tillfällen då Änglagård visats. Men även vid andra publikdragande filmer som Avatar har det blivit problem att hinna med.

Annons

- Inför visningarna av Änglagård kontaktade vi bolaget i Stockholm och förklarade att det skulle behövas en kassa till för att klara trycket. Men svaret från dem var nej. Bolagets koncept bygger på att en kassa ska räcka, både för hantering av biljetter och godisförsäljning.

– Vi har varit på dem även tidigare. Men förgäves.

Magnus Blomberg har svårt att dölja sin irritation över sakernas tillstånd. Samtidigt har han konkreta idéer till hur situationen skulle kunna lösas.

– Det räcker med att en person till sätter sig med en laptop i B-salen. I praktiken får vi då två kassor. Då hade trycket minskat och vi hade hunnit ta släppa in folk i tid.

Försäljningen av godis och popcorn bidrar också till att det blir svårt att hinna med. Den försäljningen sker i samma kassa som biljetterna säljs.

Vissa säger att de hellre åker till Borås för att se film, just för den dåliga servicen i Ulricehamn. Din kommentar?

– Det förstår jag. Men vi gör allt vi kan för att få ledningen i Stockholm att anpassa sig, säger Magnus Blomberg.

Att det inte går att betala med kort ser han som ett annat problem.

– I dag får besökarna som saknar kontanter ta sig ner till en automat först, för att kunna gå på bio. Så ska det inte vara. Även detta har vi påpekat för filmbolaget i Stockholm. Men utan någon respons, säger Magnus Blomberg uppgivet.

Pär-Magnus Almqvist, vd för Eurostar, har ingen förståelse för kritiken om försenade filmföreställningar i Ulricehamn.

Annons

– Köer har du på Ica, till bussen, på systemet och inom vården. Det är inget konstigt att det även blir kö på bion. Någon gång har det väl hänt att en föreställning försenats.

Men i samband med Änglagård har enligt uppgift åtskilliga visningar blivit rejält försenade?

– Den informationen har inte jag. Under julen har vi utökat personalen så att två, ibland tre personer jobbat i kassan. Mer kan vi inte göra.

Skulle det vara möjligt att vid tillfälliga toppar öppna ytterligare en kassa?

– Nej, vårt tekniska system medger inte det.

Och kontantbetalning är något ni fortsätter med?

– Nej, nu under våren kommer vi att gå över till möjligheten att betala med kort.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons