Annons
Nyheter

Vattenläcka i centrum

Boende i området Jägaregatan-Bogesundsgatan riskerar i att bli utan vatten från och med tisdag klockan 07.00.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2011

Det är en misstänkt vattenläcka som ska lagas. Arbetet inleds tisdag morgon och väntas ta i vart fall några timmar. Under tiden kommer vattnet att stängas av i området. För att klara vattenförsäljningen kommer en tank med 500 liter att ställas ut. Där kan berörda hämta vattens tills läckan lagats.

Det var i måndags morse som upptäckten av den förmodade läckan gjordes.

Annons

– En vaktmästare uppmärksammade att det rann vatten i slänten mellan Ulricehamns museum och förskolan Kvarnlyckan. Vi åkte dit och kunde då konstatera att det var blött i marken, berättar Peter Larsson, arbetsledare vid Ulricehamns energi.

Under måndagen genomfördes så kallad marklyssning. Det visade sig att det sannolikt handlar om ett brott i en vattenledning. Under eftermiddag började marken i det aktuella området tinas, längs med Jägargatan mellan museet och Kvarnlyckan.

– Förhoppningen är att vi tinar rätt område. Då kan lagningen ta några timmar, säger Peter Larsson.

En kontrollerad avstängning av vattnet sker med start klar 07.00 tisdag i morgon. Hur många vattenabonnenter som berörs av avstängningen vet han inte.

– Men det är fastigheter i ett mindre område mellan Sanatorievägen och Jägargatan som berörs. Förskolan klarar sig däremot, säger Peter Larsson.

Christer Seldevall

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons