Nyheter

Vasaloppet välkomnar Ulricehamn

Att Ulricehamn nu är officiellt Vasaloppscenter är mycket glädjande, anser Jonas Bauer, vd för Vasaloppet i Mora.
Nyheter • Publicerad 16 september 2011

Ulricehamn är först i Sydsverige med att utses till Vasaloppscenter. De tio center som finns sedan tidigare är alla placerade i norra och mellersta delarna av landet.

– Det betyder enormt mycket att Ulricehamn nu finns med i detta, säger Jonas Bauer, vd för Vasaloppet i Mora.

– Det innebär att boende i södra Sverige som anmäler sig till Vasaloppet nu har en anläggning att vända sig till för träning och föreberedelser inför ett vasaloppsdeltagande. Utifrån vårt perspektiv är det samtidigt ett sätt att marknadsföra Vasaloppet,

Jonas Bauer konstaterar att Västra Götaland är en stark region vad gäller skidåkning. Det är samtidigt ett stort upptagningsområde för åkare. Med Ulricehamn som Vasaloppscenter finns således utvecklingsmöjligheter.

– Södra Sverige har hittills varit en grön fläck på kartan i dessa sammanhang. Men samtidigt har Ulricehamn alltid varit duktiga på att få fram duktiga skidåkare. Det är egentligen ganska fascinerande, säger Jonas Bauer.

Genom att Ulricehamn nu utsetts till officiellt Vasaloppscenter finns förutsättning till en medveten satsning på läger och träningstillfällen för presumtiva Vasaloppsåkare.

– Min förhoppning är att detta innebär att ett stort antal träningsläger kommer att arrangeras. Man kan även tänka sig organiserad träning över en dag. Med möjligheter till löpning och cykel ger detta förutsättningar till en verksamhet över hela året, säger Jonas Bauer.

– Anläggningen svarar själv för utformning av verksamheten. Samtidigt finns vi med som samarbetspart.

Ulricehamn är senaste tillskottet till Vasaloppets så kallade Vasaloppscenter.

Vasaloppet samarbetar sedan tidigare med tio anläggningar, samtliga i norra och mellersta Sverige, som har en medveten satsning mot längdskidåkning, cykel eller löpning. Ett officiellt Vasaloppscentra är en anläggning som genomgått Vasaloppets kvalitetskontroll för att få kalla sig just Vasaloppscenter. Här ska finnas vad Vasaloppet betraktar som bra träningsmöjligheter, kunskap och kompetens kring respektive sport och utrustning, ett bra boende och bra mat.

(Källa:Vasaloppet, Mora)

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.