Annons
Nyheter

Varnar för stöldliga

Just nu cirkulerar en varning på Internet om misstänkta bilar som rör sig i Västsverige och bland annat Ulricehamn. Polisen uppmanar till allmän vaksamhet.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2012

Varningen innehåller bilnummer och vilken typ av bilar det rör sig om. Men Niklas Öhman, som är spaningsbefäl vid Boråspolisen tycker inte att man ska hänga upp sig på just de här bilarna.

– Det är bra att man är vaksam, bra att det läggs ut, men risken är att man bara tittar efter det som läggs ut för stunden.

Annons

Han säger att det finns olika grupper som rör sig över stora delar av Sverige och begår brott under kortare eller längre tid. Det handlar även om både grupper från Sverige och från utlandet. Att då bara titta efter en viss bil kan leda till att man missar andra.

Frågan är dessutom om det finns en fara i att lägga ut bilnummer och liknande uppgifter som kan leda till att oskyldiga pekas ut som brottslingar.

– Ja, det är klart att man får vara försiktig med vad man sprider. Men det är inget vi från polisen kan påverka, annat än att be folk vara varsamma.

Samtidigt framhåller han återigen att man bör hålla uppsikt efter allt som verkar misstänkt, inte bara enskilda utpekade bilar, och kontakta polisen om man är orolig.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons