Annons
Nyheter

Vänstern saknar vintern

Vart tog vintern vägen?
Det undrade vänsterpartiet under full- mäktigedebatten i måndags kväll.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2012

Det var när måldokumentet för sjön Åsunden behandlades som Jan-Olof Sundh (V) ställde frågan.

Han konstaterade att den utvecklingsplan för sjön Åsunden som beredningen för samhällsutveckling överlämnade till kommunfullmäktige i höstas enbart ger förslag om satsningar som rör Åsunden under de varma årstiderna.

Annons

– Men i materialet sägs ingenting om vintern. Så jag saknar vintern.

Han pekade på att det finns möjligheter till utveckling av långfärdsskridskoåkning och fiske, för att ta några exempel. Bilkörning på sjöisen är även något som brukar förekomma, då isen håller, sa Jan-Olof Sundh.

– Beredningen ger flera förslag till utveckling. Men det är synd att man har glömt vintern.

Partikollegan Marie-Louise Bengtsson hängde på och vände sig till beredningsledare Jan Åke Hugo Claesson med en begäran om förklaring till vinteraktiviteternas frånvaro i utvecklingsplanen för Åsunden.

– Jag kan bara hålla med om att det borde ha varit med. Det fanns med i början av diskussionerna, men försvann sen, sa han.

Under debatten passade kommunstyrelsens ordförande Lars Holmin (M) på att inflika att frågan om biltrafiken på Åsunden vintertid är en fråga som kommunen just nu håller på att se över.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons