Annons
Nyheter

Vansinnesfärd inte bevisad

En man som åtalades för vårdslöshet i trafik, misstänkt för att ha kört i 170 kilometer i timmen, frias från detta men döms istället för hastighetsöverträdelse.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2011

Tingsrätten anser det inte bevisat att mannen körde i 170 kilometer i timmen. Mannen har inte heller mött eller kört om någon annan under den aktuella sträckan. Han kan därför inte dömas för vårdslöshet i trafik. Däremot anser rätten det klarlagt att mannen har kört för fort och han döms till böter med 2 400 kronor.

Händelsen inträffade i somras på länsväg 157. Enligt åtalet skulle mannen ha kört med en genomsnittshastighet på 170 kilometer i timmen under en sträcka av åtta kilometer.

Annons

Mannen har förnekat detta.

Rätten skriver att man inte betvivlar uppgifterna från den polis som har vittnat om händelsen, men att osäkerheterna kring mannens hastighet är för stor. Hans bil går enligt instruktionsboken i maximalt 180 kilometer i timmen och bilen är samtidigt flera år gammal. Dessutom anser rätten det som otroligt att snitthastigheten kan ha varit så hög med tanke på de kurvor och uppförsbackar som finns på vägavsnittet.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons