Annons
Nyheter

Vandaler vid bygdegården i Hössna

I torsdags kväll vandaliserades bygdegården i Hössna. Gräsmattan och parkeringen som anlagts av ideella krafter totalförstördes.
Nyheter • Publicerad 25 november 2014
Foto: 
Bilarna har lämnat efter sig djupa spår vid bygdegården.
Bilarna har lämnat efter sig djupa spår vid bygdegården.Foto: 
Hela området där föreningen brukar ha valborgsmässoelden eller sätta upp partytält sättas upp är nu förstört.
Hela området där föreningen brukar ha valborgsmässoelden eller sätta upp partytält sättas upp är nu förstört.Foto: Sandra Wennergren

– Det är så meningslöst och frågan man ställer sig är varför. Är det en protest för att det inte finns en ungdomsgård? Det verkar ju som att det är riktat mot bygdegården för här omkring finns ju mängder av åkrar att köra på om man måste det, säger Kenneth Wiberg som är ansvarig för stuguthyrningen i Hössna bygdeförening.

Förövarna har kört omkring med sina fordon på området vid bygdegården och gjort stora märken och gropar i marken och jord har skvätt upp på huset. Gräsmattan och parkeringen som föreningen har lagt ner över hundra timmar på att göra i ordning är nu förstörda.

Annons

– De har verkligen hållit på en bra stund. Hela gräsmattan är bara en stor leråker, säger Kenneth

– Det är en pensionär här i byn som klipper gräset annars med sin egen gräsklippare. Nu måste vi få i ordning allt igen, men det blir ju inte förrän till våren. Jag vet inte vad det kommer att kosta och om vi behöver en maskin för det, säger Carola Wiberg som är sekreterare i bygdeföreningen.

– Vi som är så noga med att hyra ut även till ungdomar. Det har alltid fungerat väldigt bra. Också gör de så här. Allmänheten borde titta på bilarna häromkring, det måste ju gå att se på bilarna vilka det är som har gjort det här, säger Carola Wiberg.

Sandra Wennergren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons