unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

UT frågar: Hur har motorvägens närvaro påverkat dig?

Fem år har gått sedan bandet klipptes och de första bilarna fick inviga asfalten. Men vad tycker ulricehamnare och utsocknes om motorvägen? UT gav sig ut på stan för att ta tempen på autostradan.
Foto: Evelina Segerqvist

Monica Carlberg, 67, Ulricehamn, och Susanne Ferm, 58, Ulricehamn.

– Inget vidare, jag har ingen bil så jag påverkas inte så mycket. Men jag tycker överlag att motorvägar är tråkiga, jag vill se lite trevlig miljö när jag åker bil. Det är mycket roligare att åka igenom byar än förbi dem, säger Monica Carlberg och Susanne Ferm tillägger:

– Jag tycker det känns som att det har varit en hel del olyckor vid tunneln. Det känns spontant inte som att det har blivit så mycket bättre på den fronten. Men utöver det är det klart att det är bra att man snabbare och enklare kan ta sig till Borås.

Foto: Evelina Segerqvist

Habibullah Mohammadi, 21, Borås, och Tamina Mirzad, 29, Borås.

– Det har blivit mycket bekvämare att åka hitåt från Borås. Tidigare var det krångligare, men nu är det bara att tuta och gasa, säger Tamina Mirzad.

– Jag håller med, det är bättre för trafiksäkerheten också. Det känns som att det är färre olyckor. Sen är det lättare för polis och ambulans att ta sig förbi, säger Habibullah Mohammadi och fortsätter:

– När jag åker från Borås till Jönköping stannar jag ibland och handlar på Maxi eller äter på Donken, så det är ju bra att det området har kommit till.

Bjarne Lund.
Bjarne Lund.
Foto: Evelina Segerqvist

Bjarne Lund, 54, Glostorp Danmark.

– Den funkar fint när man kommer hit som turist. Det är lätt att åka härifrån till Borås eller Jönköping. Vi har nyligen varit i Kalmar och kom hit från Jönköpingshållet. Jag tänkte faktiskt på hur behagligt det var att köra på motorvägen när man kom hit jämfört med vägarna österut.

Tindra och Jan Andersson.
Tindra och Jan Andersson.
Foto: Evelina Segerqvist

Tindra Andersson, 15 år, Ulricehamn, och Jan Andersson, 47 år, Ulricehamn.

– Den har bara haft en positiv påverkan. Den gamla 40:an var ju väldigt olycksdrabbad och nu känns det betydligt säkrare. Dessutom går det snabbare och enklare att ta sig västerut. Jag är målare och åker till Borås med jobbet ibland och då känns det extra bra med en bra väg. Sen är det jättebra med de nya butikerna också, det ger ett bredare utbud och bidrar med lite konkurrens, säger Jan Andersson och Tindra fyller i:

– Jag har ju inte körkort än så jag har inte påverkats så mycket. Men ibland tar jag bussen till Borås och så sett är det ju bra att det går lite fortare.