Annons
Nyheter

Uppmärksamma personer undvek att luras av bedragare

Flera försök till bedrägerier anmäldes i Ulricehamn och Tranemo gångna veckan. I två fall har bluffmakarna genomskådats.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn/Tranemo • Publicerad 31 oktober 2022 • Uppdaterad 1 november 2022
De elektroniska fakturorna rullade in från Microsoft till ulricehamnaren, som är i 20-årsåldern. Men han betalade aldrig, då han inte beställt några tjänster. Istället polisanmäldes händelsen.Foto: Jeff Chiu

Fakturorna med IT-jätten Microsoft som avsändare kom i en strid ström till ulricehamnaren, en man i 20-årsåldern. Totalt rör det sig om 30 fakturor på ett totalbelopp om 5 600 kronor.

Mannen uppger i polisanmälan att han inte köpt några tjänster av företaget och hävdar därmed att han utsatts för ett bedrägeriförsök.

Annons

En kvinna i 80-årsåldern anmälde också att hon utsatts för ett bedrägeriförsök under veckan. Det handlar om så kallad vishing, där en person hört av sig via telefon och försökt förmå kvinnan att logga in i sin internet-bank med hjälp av bank-id. Allt i syfte att få kvinnan att föra över pengar till bedragarens konto.

En 50-årig kvinna i Tranemo kommun polisanmäler också att hon blivit utsatt för bedrägeri under veckan som gick. En okänd person har kontaktat kvinnan och utgett sig för att vara kvinnans barn som sagt sig vara i behov av pengar. Tranemo-kvinnan har sedan swishat 24 000 kronor till bedragaren.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons