Annons
Nyheter

Uppgifter: Ericsson vill sparka tusentals

Ericssons vd Börje Ekholm har tidigare aviserat att bolaget måste göra besparingar efter de stora förlusterna under året. Marknadsområdet Europa och Latinamerika har lyfts fram som ett sänke – och nu kan omkring 14000 anställda därifrån tvingas gå.
EKONOMI • Publicerad 7 september 2017
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Det rapporterar SvD Näringsliv , med hänvisning till en källa med insyn.

– Det blir en fråga om i princip nedläggning i flera länder där försäljningen har försvunnit, säger källan till tidningen.

Annons

TT har utan framgång sökt Arun Bansal, affärsområdeschef för Europa och Latinamerika, för en kommentar.

– Vi har ganska tydligt pratat om behovet av att förbättra Ericssons lönsamhet och fokusera vår verksamhet – men vi kommenterar inte på rykten och spekulationer, säger Ericssons kommunikationschef Ola Rembe till TT.

Ericsson redovisade en förlust före skatt på 1,2 miljarder kronor för andra kvartalet i år. Det kan jämföras med motsvarande period i fjol, då man gjorde en vinst på 2,2 miljarder.

TT
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons