Nyheter

Uppåt i rankning för skolor

Både Ulricehamn och Tranemo får bättre placeringar än 2010 i årets kvalitetsindex som tas fram av Föräldraalliansen.
Nyheter • Publicerad 2 november 2011

Av landets 290 kommuner hamnar Ulricehamn på plats 206 och Tranemo på plats 79. För Ulricehamn innebär det 53 placeringar bättre än vid samma undersökning förra året, och för Tranemo är förbättringen 103 placeringar.

Sedan 2006 tar Föräldraalliansen fram ett kommunalt grundskoleindex ur ett föräldraperspektiv. Här tittar man bland annat på måluppfyllelse, andel pedagogisk personal, hälso- och studiefrämjande resurser och hur många barn som är inskrivna på fritidshemmen.

Ulricehamn får genomsnittliga resultat för pedagogisk personal och fritidshem. Det som drar ner omdömet är elevernas måluppfyllelse. Elevernas betyg har jämförts med en uträkning av hur höga betyg kommunens elever väntas få. Här halkar alltså Ulricehamn efter, medan Tranemo ligger betydligt bättre till.

Undersökningen bekräftar i stort sett resultatet i Lärarförbundets årliga undersökning som redovisades i början av oktober.

Bästa skolkommun i undersökningen blev Dorotea. Sämst gick det för Älvkarleby som hamnade sist.

Ulricehamn: 206

Tranemo: 79

Borås: 97

Herrljunga: 55

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.