Annons
Nyheter

Uppåt för Ulricehamns företagsklimat

Ulricehamn går från plats 103 till 79 när Svenskt näringsliv undersöker företagsklimatet i landets 290 kommuner.
Nyheter • Publicerad 23 april 2013

Kommunrankningen presenteras av Svenskt näringsliv varje vår. För två år sedan ansågs Ulricehamn vara 109:e bästa kommunen sett till hur företagarna upplever det lokala företagsklimatet. Förra årets resultat innebar sex placeringar åt rätt håll, och undersökningen som presenterades på tisdagsförmiddagen visar en ytterligare förbättring med 24 placeringar.

Näringsliv Ulricehamns VD Ulrika Geeraedts är glad över siffrorna.

Annons

– Det är jätteroligt att vi har ökat. Jag ser det som ett resultat av ett långsiktigt arbete. Företagarnas uppfattning om till exempel tjänstemännens attityder till företagande är mer positiv, och det tror jag delvis kan bero på satsningen En dörr in, där företagare får hjälp från ett håll i stället för att slussas runt mellan olika tjänstemän.

Tranemo klättrar 40 placeringar till plats 107.

Svenskt Näringslivs rankning baseras främst på enkätsvar från totalt 31 200 företagare från hela landet.

– Företagens egna bedömningar av företagsklimatet väger självklart tyngst i vår ranking, säger Carolina Brånby, ansvarig för Svenskt Näringslivs arbete med företagsklimat, på organisationens hemsida.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons