Nyheter

Unga ulricehamnare stal flera brandsläckare - åtalas

Stöld av brandsläckare och hjärtstartare, skadegörelse och andra brott. Två unga ulricehamnare ställs nu inför rätta.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2013

Det var under oktober månad förra året som en 20-åring och en 16-åring, båda från Ulricehamns kommun, stökade runt med stulna brandsläckare på olika platser i Ulricehamn. En av släckarna stals från en bensinstation på Karlsnäsområdet, fem brandsläckare tog duon från UIF-stugan på Lassalyckan och vid huvudarenan för fotboll på Lassalyckan hittade man tre brandsläckare och en hjärtstartare.

Efter stölderna har de båda unga männen förstört utrustningen. Brandsläckarna har tömts på olika platser, den ena från en bro över riksväg 40. När allt innehåll var på riksvägen kastade en av männen ned den tomma brandsläckaren på vägen där den kördes på av en passerande personbil. För detta åtalas den yngre av de båda för framkallande av fara för annan. Hjärtstartaren kastade den äldre i duon mot ett fönster på Ulrikaskolan.

Båda två åtalas för stöld och skadegörelse i flera fall. Ytterligare stölder inträffade några dagar efter brandsläckarstölderna. Då tog de båda elva backar tomglas från en restaurang i Ulricehamn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.