Annons
Nyheter

Ung man döms för misshandel

En ung man döms till villkorlig dom för att ha slagit en annan ung man, varit påverkad av droger och för att ha gjort motstånd mot polisen.
Nyheter • Publicerad 7 november 2014

Det var i mars på en skola i Ulricehamns kommun som det uppstod bråk. Mannen hade begett sig dit för att försvara sin syster, vilket ledde till att han slog en annan man i huvudet.

Den nu dömde mannen har erkänt detta och rätten finner det sammantaget bevisat att han har gjort sig skyldig till misshandel.

Annons

Mannen åtalades också för flera andra brott och döms även för dessa.

Vid ett tillfälle i april togs han av polisen med narkotika på sig. Dessutom gjorde han motstånd mot polisen när de skulle transportera honom till polishuset. Han har tagit tag i polisens arm, krängt med kroppen och försökt slita sig loss. Vid ett annat tillfälle påträffades mannen påverkad av narkotika.

Rätten skriver i domen att det samlade straffvärdet är två månaders fängelse. Men dels är mannen ung, dels tycks han enligt rätten leva under ordnade förhållanden och har lämnat bruket av narkotika bakom sig. Sammantaget tycker rätten en lämplig påföljd istället är villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons