Annons
Nyheter

Ulrikaskolan firar 20 år

Hela denna vecka firar Ulrikaskolan i Ulricehamn sitt 20-årsjubileum.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2011

Firandet tjuvstartade redan vid terminsstarten efter juluppehållet. Eleverna välkomnades då till skolan med eldkorgar, högtidstal och fyrverkeri.

Denna vecka står jubileet i fokus. Det är öppet hus så att föräldrar och andra anhöriga ska kunna besöka skolan.

Annons

– Men även allmänheten är givetvis välkommen, framhåller Maria Schiölde, specialpedagog som är med och ansvarar för firandet.

En utställning med tidningsklipp som speglar små och stora händelser vid skolan visas utanför kaféet. Här finns även ett så kallat Fritt forum, där elever kan lämna bidrag med sina personliga tankar om skolan.

I kaféet är det servering i regi av elevrådet. Det är också här som eleverna har möjlighet att bidra med underhållning.

Inför arrangemanget har eleverna fått sätta upp sig på en lista. Varje dag då kaféet är öppet blir det sång- och dansnummer.

– Eleverna får själv välja vad de vill göra. Intresset verkar vara stort, säger Maria Schiölde.

En snabb koll på listan visar att det nästan uteslutande handlar om dansnummer. Men just vid tillfället för UTs besök på skolan anländer Erik Juntorp i klass 4B. Han tänker bidra till underhållningen genom att spela saxofon.

– Egentligen var det meningen att jag skulle ha spelat vid julavslutningen. Men inför den spelningen insåg jag att jag behövde öva lite mer. Men nu är jag redo.

Huruvida det blir ett solistframträdande eller om en kompis också kommer att medverka är ännu inte bestämt. Hur som helst ska flera låtar framföras, utlovar Erik Juntorp.

Veckan avslutas med jubileumslunch i skolmatsalen nu på fredag. Till den är alla elever samt personal välkomna. Det handlar om närmare 400 personer.

– Eleverna är med och förbereder lunchen. De kommer även att bidra med underhållning, berättar Maria Schiölde.

En särskild satsning görs även för tidigare anställda vid skolan. Det sker i form av ett afterwork en eftermiddag i nästa vecka. På hålls personalrummet öppet för ”afternoon tea”.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons