Nyheter

Ulricehamnskvinna döms för koppleri

En kvinna från Ulricehamn döms till fyra månaders fängelse för koppleri.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2014

Kvinnan har drivit ett kroppsvårdsföretag i Jönköping och Ulricehamn. Fallet har fått stor uppmärksamhet, bland annat för att kvinnan i fråga för en tid lämnade landet. Hon återvände dock och en huvudförhandling kunde hållas.

Tingsrätten finner det alltså bevisat att kvinnan gjort sig skyldig till koppleri i Jönköping

Dock anser inte tingsrätten det bevisat att kvinnan gjort sig skyldig till koppleri i Ulricehamn. Inte heller anser rätten det bevisat att två män som stått åtalade för köp av sexuell tjänst kan dömas för detta.

Som bevis åberopade åklagaren bland annat handukar fläckade med sperma som man hittade vid de två olika lokalerna. I Ulricehamn hittades till exempel handdukar med spår efter fem olika män.

Åklagaren hänvisade också till vittnesmål från en polis samt en skatterevisor som besökt lokalen i Jönköping som en del i att utreda kvinnan och hennes verksamhet. Åklagaren tog också upp telefonmeddelanden som kvinnan har skickat.

Kvinnan har nekat till koppleri. De fläckade handdukarna förklarade hon med att flera kunder blev upphetsade av massagen. Hon har också sagt att flera massagekunder efterfrågar sexuella tjänster och att det är jobbigt. Dock har de alltså inte sysslat med sådant.

Tingsrätten tycker det är en brist att ingen av de kvinnor som arbetat i lokalerna har hörts. Dock anser man ändå att det är bevisat att kvinnan har ägnat sig åt koppleri, i alla fall i Jönköping.

Verksamheten i Ulricehamn har varit av mindre omfattning. Rätten anser att handukarna starkt talar för att det har sålts sexuella tjänster även i denna lokal. Men det är inte bevisat att någon annan än den åtalade kvinnan själv utfört dessa. Därför kan hon inte heller fällas för koppleri.

De båda männen som misstänktes ha köpt sexuella tjänster frias eftersom rätten inte kan utesluta att de fått utlösning på platsen av andra skäl än som ett led i köp av en sexuell tjänst.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.