Annons
Nyheter
En företagare från Ulricehamns kommun åtalas misstänkt för skattebrott.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2011

Företagaren har under en lång period varit aktiv i det lokala näringslivet och är fortfarande styrelseledamot i ett företag. Enligt åklagaren misstänks han för att medvetet eller av oaktsamhet ha lämnat felaktiga uppgifter i sin inkomstdeklaration vad gäller vinst vid aktieförsäljning på drygt en halv miljon kronor.

Genom detta ska mannen ha riskerat att skatt på 170 201 krlonor inte ska ha kommit det allmänna till del.

Annons

Företagaren anser dock att han inte har gjort något brottsligt, definitivt inte medvetet. Han säger att han har betalt skatt hela livet och har ingen anledning att sluta med det nu. Han anser sig inte heller ha varit oaktsam. Istället är han offer för olyckliga omständigheter. Han fick inte relevant information om hur den aktuella aktieaffären gick till. När han väl förstod att han borde betala in skatt så gjorde han det.

Han anser inte att han undanhållit skatt för staten utan "förskjutit skatteinbetalningen istället".

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons