Nyheter

Ulricehamnselever sjunker i rankning

Ulricehamn och Tranemos grundskolelever i årskurs 9 fortsätter att backa när det gäller kunskapsnivå. Det visar Sveriges kommuner och landstings rikstäckande mätning.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2010

Båda kommuner hamnar i bottenskiktet sett till hela riket i undersökningen. Ulricehamn på 264:e plats och Tranemo på 267.

Skolornas resultat beskrivs i rapporten utifrån slutbetyg, ämnesprov och omvärldskunskap och resurserna utifrån uppgifter om kostnader och personal. Med detta som grund har man också räknat fram andelen elever som uppnått målen i samtliga ämnen.

Bäst i landet är, liksom tidigare år, är Danderyd i Stockholm där 93,2 procent av eleverna klarar de uppsatta målen. Följt av Lidingö med 93,1 procent.

Motsvarande siffror för Ulricehamn och Tranemo är 67,0 och 65,9. Därmed harde båda kommunerna minskat med 9 respektive 5 procentenheter jämfört med den förra mätningen. Sett till Västra Götaland är Tranemo tredje sämsta kommun i hela länet.

Bäst i Västra Götland är skoleleverna i Stenungsund med 91,1 procent godkända elever.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.