Annons
Nyheter

Ulricehamns näringsliv klarar kriser

Ulricehamns kommun är inte speciell sårbar för förändringar som påverkar företag och näringsliv. Sämre ställt är det i Tranemo, enligt en ny undersökning.
Nyheter • Publicerad 13 april 2013

En kommun kan vara sårbar på olika sätt. Företaget WSP Analys & strategi har i sitt analysverktyg sex olika aspekter som vägs samman till ett sårbarhetsmått.

Ulricehamns kommun rankas i den nya rapporten som Sveriges 45:e minst sårbara kommun och det är ett gott resultat. En spretig arbetsmarknad, inte bara tillverkningsindustri inom ett segment, och stor utpendling är faktorer som talar till Ulricehamns fördel.

Annons

Tranemo hamnar däremot på en svag 244:e plats i rankingen. De kommuner som rankas som mest sårbara är sådana som traditionellt har haft en arbetsmarknad med en hög andel sysselsatta inom tillverkningsindustrin. Dessa kommuner kännetecknas också av en låg andel högskoleutbildade.

Lidingö är Sveriges minst sårbara kommun och kranskommunerna kring storstäderna klarar sig generellt bra. Här finns en diversifierad arbetsmarknad med välutbildade invånare som lätt hittar nya jobb.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons