Nyheter

Ulricehamnarna bra på att betala sina p-böter

Färre parkeringsböter delades ut i Ulricehamns under 2012 jämfört med 2011. Ulricehamnarna är också bättre än genomsnittet på att betala sina böter
Nyheter • Publicerad 29 januari 2013
427 bilar lappades i Ulricehamn förra året. Färre än året innan.
427 bilar lappades i Ulricehamn förra året. Färre än året innan.Foto: HENRIK MONTGOMERY

472 böteslappar för felparkering sattes på fordon i Ulricehamns kommun under 2012. Det kan jämföras med 505 parkeringsanmärkningar 2011.

Minskningen rimmar ungefär med den totala bilden för Sverige som helhet. Förra årets skrevs 1,3 miljoner felparkeringsavgifter ut i landet. Året innan var siffran 1,4 miljoner.

I hela landet är det så att 77 procent av böterna blir betalda innan de går till inkasso. Här ligger Ulricehamn betydligt högre. Här är det 84 procent som betalar sina böter utan att inkasso behöver kopplas in.

Noterbart är att december var den månad då klart flest bötfälldes i Ulricehamns kommun förra året. 79 felparkerare bötfälldes då.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.