Annons
Nyheter

Ulricehamnare överklagar knarkdom

Den ulricehamnare som i augusti dömdes till tre och ett halvt års fängelse för narkotikabrott överklagar nu hovrättens dom och hoppas få saken prövad i Högsta domstolen. Samtidigt döms en man i samma narkotikahärva till tio års fängelse av tingsrätten.
Nyheter • Publicerad 25 september 2014

Ulricehamnaren dömdes först av tingsrätten till fyra och ett halvt års fängelse för bland annat försök till grovt narkotikabrott. Mannen sades ha befattat sig med mer än ett och ett halvt kilo amfetamin gömt i skogen utanför Göteborg.

Men hovrätten sänkte sedan alltså straffet till tre och ett halvt års fängelse.

Annons

Mannens advokat skriver i överklagandet att mannen inte borde dömas för grovt narkotikabrott och i vart fall få ett kortare fängelsestraff. Enligt advokaten är det inte styrkt att mannen försökte köpa den aktuella narkotikan. Dessutom är det sammanvägda straffvärdet för mannens gärningar lägre än vad hovrätten bestämde.

En annan man, från Göteborgsområdet, dömdes samtidigt som ulricehamnaren av hovrätten till fyra och ett halvt års fängelse. Även denne man överklagar hovrättens dom och vill att Högsta domstolen friar honom helt.

Under onsdagen dömdes också ytterligare en man, även han från Göteborgsområdet, för inblandning i samma narkotikahärva som ulricehamnaren. Mannen dömdes av Borås tingsrätt till tio års fängelse för grovt narkotikabrott. Denne man har enligt tingsrätten stått över de båda andra i hierarkin och hanterat mycket stora mängder narkotika via olika gömmor i närheten av sin bostad.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons