Annons
Nyheter
Grävlingen fastnade i viltfällan och satt där för länge. Trots det frias mannen som satte upp fällan.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2014

I höstas fick mannen ett strafföreläggande om 40 dagsböter á 400 kronor för brott mot jaktlagen. Han polisanmäldes av Ulricehamns kommun efter tips från allmänheten.

Nyligen avgjordes frågan i Borås tingsrätt, som inte anser att mannen har glömt att kolla sin fälla med uppsåt eller av grov oaktsamhet.

Annons

Mannen fick under 2012 en oönskad gäst under sitt hus, i form av en grävling. Han satte upp en viltfälla men den lurade inte grävlingen under resten av det året.

Fällan ska kontrolleras dagligen för att inte något djur ska behöva sitta i den och lida för länge. När mannen under 2013 reste bort i några dagar – utan att komma ihåg att stänga buren – gick plötsligt grävlingen i fällan.

Efter så lång tid utan resultat måste risken för det ha framstått som "högst begränsad", som tingsrätten skriver i sin dom. I samma dom konstaterar rätten visserligen att mannen varit oaktsam men inte tillräckligt för att bedömas som grovt oaktsam.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons