Annons
Nyheter
Anhöriga till barn på Ulrikaskolan som vill gå på sommaravslutningen får kanske tänka om. Det råder nämligen antalsbegränsning till följd av trånga lokaler.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2010

Redan i början av förra året fattade Ulrikaskolan i samråd med brukarrådet beslutet att max två vuxna per skolbarn fick komma på skolavslutningen som då, liksom i år, hålls i Pingstkyrkans lokaler.

– Vi har haft diskussioner i brukarrådet om vad vi kan hitta för annan lösning men situationen är sådan att det inte finns några lokaler med den kapaciteten. Vi har bland annat pratat om Sim- och sporthallen men det skulle bli för dyrt, säger Helén Claesson, rektor för grundskolan.

Annons

Dagens skolavslutning är uppdelad på två, förskola till årskurs tre först och klass fyra till sex sedan, just för att kunna ta in så många som möjligt. Detta till trots är det alltså inte öppet för alla på skolavslutningen.

– I år har jag inte hört några reaktioner och förra året var det väl någon som var positiv och någon som var negativ, de flesta förstår att man inte kan ta in hur många som helst, säger Helén Claesson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons