Annons
Nyheter
Sverigedemokraternas vakans i kommunfullmäktige är fylld. Två röster i valet räckte för Niclas Sunding.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2011

I valet i september fick Sverigedemokraterna (Sd) tre mandat i Ulricehamns kommunfullmäktige. Sedan Lennart Andersson hoppade av i december har partiet varit en ledamot kort. Då ytterligare två personer redan tackat nej före Andersson har Sd fått kämpa för att överhuvudtaget hitta en kandidat.

Nu är det arbetet klart. Niclas Sunding, 46 år från Ulricehamn, har tackat ja.

Annons

– Det är självklart skönt för oss som parti. Vi vill inte ha några tomma stolar, säger Tommy Larsson, gruppledare för Sd i Ulricehamn.

För att komma i fråga för fullmäktige krävs att personen varit nominerad, det vill säga stått med på en partilista, eller fått personliga röster. Niclas Sundings namn fanns inte på Sverigedemokraternas lista inför årets val men väl på två handskrivna röster. Tommy Larsson tycker att det är både bra och dåligt att två röster räcker för en fullmäktigestol.

– Systemet har sina för- och nackdelar, helt klart. Fördelen är att vi kan fylla en tom stol och nackdelen är att det rent hypotetiskt går att rösta in lite vem som helst, säger Larsson.

Niclas Sunding var Sverigedemokraternas sista möjlighet i Ulricehamn. Efter Sunding finns det ingen mer som är kvalificerad för fullmäktige. Det betyder samtidigt att partiet saknar ersättare.

Niclas Sunding är ett nytt namn i Ulricehamns politik. Han gjorde sig bekant för allmänheten 2008 då han var en av parterna i TV-programmet Grannfejden på TV 3. Tvisten, i Nitta, gällde grannarnas katter som skapade irritation i ett villaområde.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons