Annons
Nyheter

Två nya traktorer stulna hos Gunnars Maskiner i Åsarp

Två lantbrukstraktorer värda två miljoner kronor har stulits från Gunnars Maskiner i Åsarp. Stölden upptäcktes på tisdagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 25 november 2014

– Staketet var uppklippt och det gick traktorspår ut på åkern söder om oss och vidare ut mot R46-an, berättar Anton Johansson, som jobbar som försäljare på företaget och var den som upptäckte vad som hänt när han kom till jobbet tisdag morgon.

Två nya lantbrukstraktorer, värda ungefär två miljoner, blev alltså tjuvarnas byte. Båda stod uppställda inne på anläggningen, som ligger alldeles utmed riksvägen.

Annons

– Vi har försökt med olika åtgärder för att förhindra stölder, till exempel att göra så att inte traktorerna ska gå att starta, men tydligen har tjuvarna lyckats komma förbi det; de ligger alltid ett steg före, säger Anton Johansson.

Traktorerna var inte sålda, så ingen kund drabbas, och de var försäkrade, men stölden innebär ändå problem för företaget.

– Det blir ändå merkostnader och krångel. Dessutom finns en risk att försäkringsbolagen till slut inte vill försäkra traktorerna eftersom det är så mycket stölder.

Gunnars Maskiner har tidigare drabbats av stölder, men inte vid anläggningen i Åsarp utan vid filialen i Vara. Fem traktorer har stulits där de senaste åren.

Som UT har berättat har även GJ Maskiner i Ulricehamn vid två tillfällen den senaste tiden blivit av med dyrbara traktorer.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons