Nyheter

Två män dömda för stöldförsök

De två männen hade precis hunnit klippa upp staketet till Sita AB innan larmet gick.
Idag föll domen mot dem i Borås tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2013

En måndagsnatt i juli klippte någon upp staketet till Sita AB, men gärningsmännen kom inte långt in på området innan larmet gick och de tvingades fly. En väktare som befann sig i närheten tog upp jakten på två män i en bil. Strax därefter greps de av polis.

De två misstänka männen har konsekvent förnekat brott. I rättegången har de hävdat att de fått problem med sin GPS och därför tvingats stanna till i närheten av företaget. De ska endast ha gått ut för att kissa, och sedan åkt därifrån. Verktygen som polisen hittade i bilen tillhörde bilen, och har inte använts för att klippa upp något staket.

Borås tingsrätt finner det dock ställt utom rimligt tvivel att männen gjort sig skyldiga till försök till stöld. De lägger stor vikt vid vittnesmålet från väktaren, som sett de två männen försvinna från området och även kunnat intyga att staketet varit helt tidigare under kvällen.

32-åringen döms till villkorlig dom. 27-åringen, som dömts för brott vid två tidigare tillfällen, döms till två månaders fängelse samt utvisning på tre år. Eftersom det finns risk att han fortsätter med sin brottsliga verksamhet, eller undandrar sig utvisning, måste han stanna i häktet till utvisning sker. Tillsammans ska männen betala skadestånd till Sita AB på totalt 3279 kronor.

Åklagare Hedvig Lundblad är nöjd med domen.

– Det blev som jag yrkade. Att de fick olika påföljder beror på att den ena är dömd sedan tidigare och det tycker jag är en riktig bedömning, säger hon.

Lisa Jalakas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.