Nyheter

Två dömda efter mackbråk

Det var över två år sedan det skedde ett bråk på Bilisten i Dalum. Nu döms två av de inblandade för skadegörelse och misshandel.
Nyheter • Publicerad 7 september 2011

Bakgrunden till bråket är en tvist om ett par framlyktor som en av de inblandade hade på sin bil. De tre männen som åtalades i ärendet ansåg inte att den här mannen hade rätt till de här framlyktorna och nu skulle de kräva tillbaka dem.

Tingsrätten skriver i domen att det har varit svårt att få utrett vad som verkligen har hänt på bensinstationen. Dels var flera av de inblandade berusade, dels har det gått lång tid sedan händelsen.

Men delvis med stöd av vissa erkännanden dömer man nu två av de tre åtalade, en 22-åring och en 26-åring. 22-åringen döms till dagsböter på totalt 5 000 kronor för skadegörelse. Han åtalades för misshandel och olaga hot men rätten anser inte att bevisen räcker för att döma honom som skylidig till detta.

26-åringen döms till villkorlig dom och hundra timmars samhällstjänst för misshandel och skadegörelse. Åtalet om olaga hot ogillas. En tredje man som var med vid tillfället och åtalades frias helt.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.