Nyheter

Trubadurens gitarr försvann

När spelningen var klar var någon framme och stal trubadurens gitarr.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2010

Lars Erik Frendberg var i Ulricehamn i onsdags och spelade på Folkets Hus i samband med att Hembygdsföreningen hade årsmöte.

Efter sitt framträdande lämnade han sin akustiska gitarr obevakad under ett par minuter och när han skulle hämta den var den borta.

– Egentligen är inte värdet på gitarren, cirka 6000 kr, det som drabbar mig mest. Det är mer att det tar en tid att spela in sig på en ny gitarr, säger Lars-Erik Frendberg som är frustrerad över det inträffade..

– Jag ställde ifrån mig gitarren i några få minuter och gick in i ett angränsande rum för att prata med en av medlemmarna i hembygdsföreningen. När jag kom ut var den borta, säger Frendeberg som polisanmält stölden.

– Man skulle kunna säga att jag i stort sett skulle göra vad som helst för att få tillbaka den, till och med köpa tillbaka gitarren, säger den nu gitarrlöse trubaduren. I vart fall utlovar han hittelön till den som lämnar tillbaka ”guran” till Folkets hus.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.