Nyheter

Tre nya företag introducerade

I dagarna har sju unga företagare träffats för att finslipa sina idéer. Nu är de redo för ett annorlunda sommarjobb.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2011
De sju sommarjobbande ungdomarna valdes ut genom intervju. Carl Olausson, Victor Sund, Felicia Eksell, Hanna Johansson, Gabriella Karlsson, Hanna Brandin och Maja Härnqvist fick gå kursen.
De sju sommarjobbande ungdomarna valdes ut genom intervju. Carl Olausson, Victor Sund, Felicia Eksell, Hanna Johansson, Gabriella Karlsson, Hanna Brandin och Maja Härnqvist fick gå kursen.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Ett alternativ till att söka sommarjobb är att starta ett eget företag.

– Att i Nuabs regi låta några ungdomar jobba i eget företag under en sommar är ett köpt koncept från Västernorrland. Det innebär att man tar till vara ungdomars egna idéer och samtidigt avdramatiserar det här med att driva eget företag, säger Daniel Göök, Nuab, som varit med och utbildat de sju unga företagarna under tre dagar.

De sju ungdomarna har fått inspiration från Zora Björklund, som berättat sitt livs historia, Niclas Bergving som lärt dem säljteknik, Niclas Lidberg von Schantz som pratat om hur man vårdar varumärken och Fredrik Almqvist från skatteverket som pratat om hur enkelt det är att betala skatt.

– De som ansökt om att få bli sommarlovsentreprenörer hos oss har samtliga haft affärsidéer när de kommit till oss, men så behöver det inte vara. Många av dem har dessutom redan kommit igång med sitt arbete, säger Daniel Göök.

Företagen får 2000 kronor i startstipendium när kursen avslutats. Nuab upplåter också sina lokaler för de företagare som behöver det.

– Och till hösten kommer vi att träffas igen för att prata igenom hur det har gått, säger Daniel Göök.

– Det här har varit en väldigt kreativ grupp så de här dagarna har varit väldigt givande, säger Daniel.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.