Nyheter

Tre misstänks ha sålt smuggelsprit

Tre personer åtalas misstänkta för att olovligen ha sålt alkohol för hundratusentals kronor.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2011

Försäljningen har bland annat skett i ett mindre samhälle inte långt från Ulricehamn. Mannen som bor på den aktuella adressen misstänks bland annat för olovligt innehav av alkoholhaltiga drycker. Han ska enligt åtalet ha haft 62 liter starksprit, nästan 700 liter starköl och 64 liter vin och likördrycker hemma. Åklagaren anser sig också kunna bevisa att mannen har sålt alkohol vid i alla fall 40 tillfällen till ett värde av mer än 150 000 kronor.

Försäljningen rubriceras av åklagaren som grov olovlig försäljning på grund av att den bedrivits yrkesmässigt och i större omfattning.

Mannen erkänner i huvudsak det han anklagas för.

Dessutom åtalas alltså ett gift par tillsammans för grov olovlig försäljning av alkoholdrycker samt för grov smuggling av alkoholdrycker.

Åklagaren anser att de i alla fall vid 150 tillfällen har sålt alkohol till ett värde av totalt nästan 600 000 kronor, motsvarande 30 000 liter starköl, 3 000 liter vin och 3 000 liter sprit.

Försäljningen ska bland annat ha skett på samma ort där den först nämnde mannen bor, men även på andra platser.

Alkoholen ska paret enligt åtalet ha fört in från Tyskland. Makarna förnekar brott.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.