Annons
Nyheter

Tre frågor till Inga-Kersti Skarland (S)...

...vice samtalsledare i kommunstyrelsens arbetsgrupp för Lärande och välfärd, om förskolepersonalens protester.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2012

Hur reagerar du på förskolepersonalens protestaktion?

– Den är fullt förståelig. I vårt förslag till budget som vi lade fram tillsammans med vänsterpartiet, hade vi förslag på extra pengar riktade till skolan. Det hade betytt ett ökat utrymme för den här verksamheten.

Annons

Du har tidigare suttit med i dåvarande barn- och utbildningsnämnden. Frågan om nedskärningar inom förskola och skola är knappast något nytt fenomen? – Nej, och vi i nämnden har upprepade gånger påtalat behovet av resurser. Grunden för situationen i dag är regeringens politik som innebär frysta statsbidrag. Samtidigt ökar kraven på kommunerna i form av exempelvis nya skollagen. Det innebär ökade krav utan att det kompenseras ekonomiskt.

Vad är ditt besked till dem som nu vänder sig till politikerna i den här saken? – Jag delar deras uppfattning att situationen är allvarlig. Men vi har inte fått väljarnas mandat att agera, det ligger hos alliansen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons