Annons
Nyheter
Påstådda missförhållanden gör att Transportarbetarförbundets avdelning 17 Skövde-Borås inleder en granskning av arbetsmiljön vid Taxi Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 11 november 2014

Det är uppgifter om påstådda brister i arbetsmiljön som gör att Transport i Borås tänker inleda en undersökning gällande arbetsmiljön vid företaget.

– Vårt regionala skyddsombud har tagit en första kontakt men ännu inte fått något svar från taxibolaget, säger Ulf Stigsson, ordförande i Transportarbetarförbundets avdelning 17 i Borås.

Annons

Oavsett det kommer undersökningen att genomföras. Den görs efter flera av varandra oberoende uppgifter om påstådda brister i arbetsmiljön. Uppgifter om bristfälliga larm är en av de saker som ska kontrolleras.

– Dels saknas larm i vissa av bilarna, dels är de larm som ändå finns obrukbara under vissa tider på dygnet, genom att de då kopplas till en obemannad växel. Det är naturligtvis oacceptabelt, och alltså en av de saker som vi ska titta på, säger Ulf Stigsson.

Uppgifter om brister vad gäller utbetalning av lön är ytterligare något som bidragit till Tranports beslut att inleda en undersökning av arbetsmiljön.

– Tyvärr är taxi en bransch där sådana problem förekommer. När det handlar om fel lön så är det uteslutande åt ena hållet det brukar bli fel, alltså att för lite lön har betalats ut, säger Ulf Stigsson.

Taxi Ulricehamn ägs gemensamt av tre åkare. Granskningen som Transport tänker genomföra omfattar hela bolaget.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons