Annons

Kvinna beställde motorsåg på fejksida – fick ingen leverans

Bedragarnas uppfinningsrikedom verkar vara oändlig. Det fick en kvinna i 70-årsåldern i Tranemo kommun erfara, då hon tidigare i veckan blev lurad via en Instagram-annons.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Tranemo/Ulricehamn • Publicerad 2 mars 2023
Två gånger på kort tid har folk lurats av falska annonsen för olika typer av sågar.
Två gånger på kort tid har folk lurats av falska annonsen för olika typer av sågar.Foto: Hasse Holmberg / TT

På Instagram hittade kvinnan, som bor på en mindre ort i Tranemo kommun, en annons om en minimotorsåg. Köpet och betalningen genomfördes sedan på företagets webbplats. Alltihop visade sig sedan vara en bluff och hon såg varken röken av någon såg eller det 1 997 kronor hon betalat för den. Det är andra gången på kort tid som det lokalt polisanmälts bedrägerier kopplade till sågar.

– Bedragarna verkar ha använt sig av ett etablerat företags namn. Kvinnan var i kontakt med det riktiga företaget och de säger att de fått ett 30-tal samtal om liknande bedrägerier, säger Stefan Jalderyd vid Ulricehamnspolisen.

Annons

Tidigare i veckan drabbades även en man i 40-årsåldern från Tranemo kommun av ett bedrägeri. Någon har kommit över kontouppgifter knutna till mannens Visa-kort och därefter vid två tillfällen gjort överföringar från mannens konto på sammanlagt 15 000 kronor.

I veckan har också en man i 75-årsåldern och en kvinna i 65-årsåldern hemmahörande i södra delen av Ulricehamns kommun utsatts för ett bedrägeri. Via telefon har de förmåtts att logga in på sitt bankkonto och en bedragare har därefter fört över cirka 9 000 kronor från deras konto.

Samtliga tre händelser är polisanmälda.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons