Nyheter

Tranemoföretag får uppdrag av Hemtex

Designkollektivet Oddbirds i Tranemo har fått ett prestigefullt uppdrag för Nordens ledande hemtextilkedja Hemtex.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2010
Anna Starrén och Camilla Bredin i Oddbirds har fått ett prestigefyllt designuppdrag.
Anna Starrén och Camilla Bredin i Oddbirds har fått ett prestigefyllt designuppdrag.Foto: Anders Jungermark

Denna kedja, som omsätter 1,3 miljarder kronor i sammanlagt 201 butiker, planerar att utforma sin första så kallade samtidskollektion. Till hösten skall denna presenteras i samband med premiären av nya Hemtex.

Det företag som skall utforma denna kollektion är Oddbirds i Tranemo, ett litet företag som ännu inte ens hunnit fira ettårs-jubileum.

Stommen till företaget har dock sex år på nacken. Då gick det under namnet Anna Camilla Form. Det var Anna Starrén och Camilla Bredin som drev den verksamheten.

Verksamheten var av synnerligen blandat slag, design, heminredning, butiksdekoration med mera.

I augusti fjol beslöt sig de båda för att bilda ett aktiebolag. Snabbt har detta gjort sig känt för sina djärva idéer när det gäller design. Ulrika Sjövall, designchef hos Hemtex hade fått upp ögonen för flickorna i Oddbirds och tog kontakt med dem för att ge dem uppdraget att utforma samtidskollektionen.

– Egentligen hade vi inte tid, säger Anna Starrén, men Ulrika var envis, hon skulle ha oss, så det var bara att sätta igång. Vi fick ledorden kolsyra och energi. Utefter dessa har vi skapat en egen linje, där vi blandar gammalt och nytt.

Oddbirds har för närvarande tre anställda och ”en hel flock udda fåglar”, som Anna Starrén uttrycker det.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.