Annons
Nyheter

Tranemo planerar musikfestival

Tranemo kommun planerar en musik- och teaterfestival i maj riktad till personer som är inskrivna i daglig verksamhet.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2014

Festivalen arrangeras den 6 maj och vänder sig till alla som är inskrivna i någon form av LSS-verksamhet.

LSS står för Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Annons

Torbjörn Georgsson på Tranemo kommun är en av de ansvariga för festivalen. Han berättar att man har bjudit in andra kommuner i närområdet och att man hoppas på stort deltagande.

Genom en sådan här festival hoppas man bland annat lyfta fram en annars ofta åsidosatt grupp.

– Det ska bli kul att få samla alla till en heldag där man får chansen att ställa sig på en riktig scen, knyta kontakter och mötas. Förhoppningsvis blir detta något återkommande varje år. Vi vet av erfarenhet att det kan vara svårt att starta upp något, att det kan vara lite trögstartat men bara folk kommer hit så ska de nog återkomma.

De hoppas också bidra till att på sikt göra Tranemo kommun till en naturlig mötesplats för musik inom daglig verksamhet.

Han säger att de egentligen inte är idealiskt att bara personer inom LSS-verksamhet uppträder utan att det bästa vore att ha en festival för alla. Men detta är en början. Sedan är förstås alla välkomna att titta.

– Det här är något att bygga vidare på, säger han.

Musikfestivalen, som heter Parkfestivalen, är dessutom en del i Globalfestivalen, en vecka med olika kulturinslag i Tranemo kommun.

Kommunen fick nyligen ett bidrag på 20 000 kronor i form av en så kallad Leadercheck för genomförandet av festivalen.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons