Nyheter

Trafiken leds om på väg 46

Från och med måndag leds trafiken om på en del av riksväg 46 strax norr om Ulricehamn. Skälet är att Ulricehamnsmotet ska byggas klart.
Nyheter • Publicerad 4 december 2014
Ove Wilhelmsson och Gunnar Jelbin från Trafikverket uppmanar bilister som ska åka på riksväg 46 norr om Ulricehamn att ta det försiktigt från och med måndag. Då läggs trafiken om för att Ulricehamnsmotet ska byggas klart.
Ove Wilhelmsson och Gunnar Jelbin från Trafikverket uppmanar bilister som ska åka på riksväg 46 norr om Ulricehamn att ta det försiktigt från och med måndag. Då läggs trafiken om för att Ulricehamnsmotet ska byggas klart.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Vid tvåtiden på måndag eftermiddag kommer trafiken ledas om från rondellen vid Alängsgatan och Nyboholmsvägen vidare 900 meter norrut. Där strålar den nya vägen ihop med nuvarande väg 46 igen.

Den nya vägen löper parallellt med nuvarande riksväg 46 och innebär således ingen omväg. Det påverkar inte heller trafiken i övrigt på något större sätt. Hastighetsbegränsningen är densamma som på den nuvarande sträckningen, 50 kilometer i timmen.

Dock vill Trafikverket ändå att allmänheten tar det försiktigt.

– Man bör vara lite extra observant, säger Gunnar Jelbin som är projektledare på Trafikverket för den nya motorvägen förbi Ulricehamn.

Den nya vägen där trafiken leds om går upp på det som är Ulricehamnsmotet, där väg 46 kommer passera över den nya motorvägen. Egentligen är det alltså ingen tillfällig omledning utan en överflyttning till det som blir nya väg 46 på platsen.

Skälet till att trafiken leds om är helt enkelt att få bort trafiken från nuvarande väg 46 för att kunna bygga klart Ulricehamnsmotet.

Enligt Gunnar Jelbin flyter motorvägsbygget i övrigt på bra.

– Vissa saker går bättre än väntat och andra saker går sämre än väntat. Men så är det alltid.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.