Nyheter

Traditionell påskvandring i solsken

Efter gudstjänsten i Ulricehamns kyrka följde den traditionsenliga långfredagsvandringen genom staden.
Nyheter • Publicerad 22 april 2011
Korsbärare Roland Nilsson gick i täten för de 40-tal människor som valt att följa korsets väg.
Korsbärare Roland Nilsson gick i täten för de 40-tal människor som valt att följa korsets väg.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Besökarna träffades utanför kyrkan för att delta i vandringen och uppleva bibelns berättelse av påsken. Efter sång och bön gick deltagarna mot torget, som var ett av vandringens 14 stopp. För kyrkoherde Carl Sjögren är aktiviteten ett sätt för kyrkan att synas.

– Det är viktigt att synas utanför kyrkan. Många tänker kanske på att det är långfredag först när de ser oss. Vi visar att kristna finns i vardagen, i samhället.

Långfredagsvandringen har enligt honom anordnats i minst 15 år. Många av besökarna har varit med tidigare, andra är nya.

Ibland händer det att folk ansluter längs vägen.

– Det kan vara lättare att hänga på oss här än att komma in i kyrkan. En gång var det en man som var på väg ut med soporna när vi stannade. Han stod med soppåsen i luften och lyssnade på oss under hela stoppet. Det var en mäktig känsla, säger Carl Sjögren.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.