Annons
Nyheter
Ljusare och tryggare. Det är orsaken till att Stureparken snart blir några träd fattigare.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2014
Vartannat träd i raden utmed Sturegatan ska bort, troligen under nästa vecka.
Vartannat träd i raden utmed Sturegatan ska bort, troligen under nästa vecka.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

För något år sedan lät Ulricehamns energi ta ned ett antal almar i Stureparken. Orsaken var att de drabbats av almsjuka.

Nu är det andra motiv bakom gallringen. Parken upplevs som mörk och lite otrygg och dessutom gör de stora träden utmed Sturegatan att folk som bor på andra sidan gatan har det väldigt mörkt även inomhus.

Annons

– De får ha lamporna tända även under dagtid, säger Hans-Åke Nilsson på UEAB, som är den som ska organisera nedtagningen av träden.

Detta ska inte ske genom att träden fälls i hela sin längd, utan med hjälp av en stor kran med en kap som tar ned dem i stycken.

– Fem lindar utmed Sturegatan ska tas ned, det är vartannat; dessutom tar vi ned en stor lönn vid lekplatsen och en mindre hägg som växer in i en lampa, säger Hans-Åke Nilsson.

Och kommunalrådet Lars Holmin är nöjd:

– Vi har beställt arbetet av UEAB. Det handlar både om ökad trygghet och en bättre miljö för de boende, säger han.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons