Nyheter

Tonåring dömd för sexövergrepp mot barn

En tonårig kille döms för att ha utsatt ett barn för sexuella övergrepp.
Nyheter • Publicerad 1 augusti 2013

Pojken, som är i de övre tonåren men inte myndig, polisanmäldes efter en händelse i april. Enligt tingsrättens uppgifter ska ett barn i förskoleåldern ha berättat att den äldre pojken hade visat sitt könsorgan och övertalat barnet att röra vid könsorganet. I förhör har barnet berättat att liknande händelser har inträffat tidigare. Barnet och den äldre pojken är bekanta med varandra, och händelserna ska ha skett i eller i anslutning till någon av deras bostäder.

Pojken åtalades för sexuellt övergrepp mot barn. Han nekar till anklagelsen, men Borås tingsrätt gör bedömningen att barnets uppgifter är tillförlitliga.

En vuxen kunde ha dömts till nio månaders fängelse för brottet. Den tonårige pojken döms till ungdomstjänst. Han ska även betala skadestånd till det utsatta barnet.

Kajsa Kettil
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.