Annons
Nyheter

Tolkabro kan bli bästa Handlarnbutiken

Affären i Tolkabro som ligger vid riksväg 40 i höjd med Hökerum är en av tre som har nominerats till att bli årets Handlarnbutik i Sverige.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2014

Handlarn är ett varumärke som ägs av Axfood och är ett koncept för mindre livsmedelsbutiker. Det finns 230 sådana butiker i Sverige.

Anders Falk, som driver butiken med sin bror Ulf Carlsson, säger att de fick reda på nomineringen för tio dagar sedan och blev glatt överraskade.

Annons

– Det är stort för oss att bli nominerade, när det är tre av 230.

Vem som vinner avslöjas vid ett evenemang den 27 april i Göteborg.

Det som värdesätts i utnämningen är bland annat att butiken i fråga har en positiv utveckling, att man jobbar för Handlarns varumärke och att det ser bra ut i butiken.

Tolkabro har varit en del av Handlarn i två år nu, säger Anders Falk. I samband med att man gick med gjorde man om i butiken, vilket han tror är en förklaring till att de nominerades.

– Det skulle synas att det var en ny butik och det har nog gjort sitt till. Sedan har vi ett brett sortiment för att vara en servicebutik.

Bröderna Anders Falk och Ulf Karlsson tog över butiken 1987. Innan dess var det deras föräldrar som drev den och det var föräldrarna som startade den 1959.

En fråga som påverkar butikens framtid på ett konkret sätt är att den nya motorvägen snart är klar. Då kommer den stora trafikströmmen att flytta en bit bort. Frågan är vad som händer då.

– Vi kommer nog att tappa en del spontanstopp. Men vi har många ben att stå på, Posten, Schenker, spel, bensin. Lite kommer det nog göra men jag tror inte det blir så farligt. Sedan blir det väl mer attraktivt att bo utmed den nya vägen och det kan dra till sig mer folk på det viset, säger Anders Falk.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons