Nyheter

Tidbecks AB

Stephan Larsson, vd Tidbecks AB, Ljungsarp
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2013

Varför är ni etablerade i Ljungsarp?

Tidbecks är ett gammalt företag från Stockholm som grundades 1840. Företaget var etablerat i Stockholm där man i första hand vävde trådnät och för att bredda tillverkningen förvärvades företaget Tråd och Plåt AB i Ljungsarp. Tidbecks köpte sedan även ett företag i Anderstorp som sedan flyttades till Ljungsarp tillsammans med all produktion som fanns i Stockholm. Kort tid därefter lades huvudkontoret ned i Stockholm och även detta flyttade in i en nyare lokal i Ljungsarp.

Fördelar med etablering på mindre ort?

Oftast är personal mer lojala mot ett företag på en mindre ort då man värnar om orten och utbudet av jobb är begränsat.

Nackdelar med etablering på mindre ort?

Samhällsfunktionerna saknas i regel i små orter med post, matställen, butiker, med mera.

Särskilda önskemål som skulle underlätta företagandet?

Kommunikationerna till och från Ljungsarp är katastrofala, med vägar som är krokiga och smala med extrem tung lastbilstrafik.

För att det skall fungera bra är det viktigt att har bra underleverantörer, vilket är bra i denna region med Ulricehamn, Tranemo och Gnosjöregionen.

Vägsträckan mot Grimsås som var beslutad att beläggas och allmänt förbättras är oerhört viktig att få igång för att leveranser inte skall behöva tio kilometer köra extra, samt behöva skämmas att kunder leds in på en smutsig grusväg genom skogarna.

Bredband och fiberkabel måste även fungera på landsbygden, annars fungerar inte modern teknik i produktionsapparaten och viktig överföring tar för lång tid att få tillgång till.

Välutbildad personal är svår att få tag i, beroende på bland annat kommunikationer till och från orten, samt inga matställen finns tillgängliga på närmare håll.

Hur ser det ut för er om tio år?

Förhoppningsvis har vi fått tillväxt i vår omsättning och kunnat anställa mer personal.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.