Nyheter

Telefonstöld från omklädningsrum under matchen

Tio minuter räckte för att tjuvarna skulle slå till och stjäla ett tiotal mobiltelefoner från omklädningsrummet i Timmele.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2013

Omklädningsrummet lämnades olåst och obevakat i cirka tio minuter, något som inte brukar ske. Under den korta tiden har alltså någon varit inne och tagit telefoner till ett stort värde.

– Det här är ju sådant man har hört om i större städer. Nu kommer det hit. Det är inget kul. Det är bara att se över rutinerna och ta lärdom, att man inte kan lita på någon. Man ska aldrig känna sig säker, säger Glenn Svensson som är tränare i föreningen.

Stölden skedde mellan halv åtta och tjugo minuter i åtta på söndagskvällen. A-laget hade tränat och siste man lämnade det aktuella omklädningsrummet halv åtta. Eftersom man delade omklädningsrummet med U-laget, och de precis höll på att spela klart en match, låste man inte.

Bara tio minuter senare kom alltså U-laget dit. När spelarna började titta i sina byxor upptäcktes stölden.

Glenn Svensson berättar att det bara är mobiltelefoner som har stulits och bara sådana som har legat i byxor. Telefoner i väskor och jackor har klarat sig. Inte heller har tjuven rört plånböcker eller pengar.

Omständigheterna känns olustiga, tycker Glenn Svensson.

– Det här luktar inte friskt. Det känns som om det är någon som känner till lokalerna och matchtiderna.

Han säger att de i vanliga fall alltid låser omklädningsrummen så fort de är obevakade, eller tar med sig värdesakerna. Nu råkade de missa detta för bara några minuter. Att det just då fick sådana här konsekvenser känns jobbigt, tycker Glenn Svensson.

Han sätter inte stort hopp till att polisen ska kunna klara upp det här, men han uppmanar ändå de som har rört sig på platsen under söndagskvällen att höra av sig till föreningen eller polisen om de har sett något misstänkt.

Malin Kannius vid polisen i Ulricehamn säger att det är ovanligt med stölder av den här typen i den här omfattningen, men att det hände något liknande i Dalstorp för två år sedan.

Där stals elva mobiltelefoner. Dessa hittades en månad senare i en bostad i Uddebo och fem män kunde åtalas för häleri.

I övrigt är detta med stölder ur omklädningsrum mer ett problem för skolorna än idrottsföreningarna.

– Tyvärr har vi även lite stölder ur omklädningsrum på högstadieskolorna, säger Malin Kannius.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.